Bröllops inspiration från Stockholms Stadshus

Bröllopspar på en bänk utanför Stockholms stadshus. Brud i benvit lång klänning håller i sin brudbukett. Brudgum i mörkblå kostym, fluga och vit skjorta. På den gula stenväggen ovanför paret finns en rund mörkgrå tavla med ett ansikte på.

Vigsel i Stockholms Stadshus

Om du ska gifta dig i Stockholm så kanske Stadshuset är den vackraste byggnaden att föreviga din bröllopsdag på. Inte bara för att den är så fint belägen vid Riddarfjärden och Kungsholmen i Stockholm men även för att den är så pampig och rik på konst från förra sekelskiftet och en riktig inspiration inför vigseln. Den snart 100 åriga byggnaden med sitt 106 meter höga torn är ett fantastiskt konstverk i mina ögon. Och på midsommarafton 2023 fyller Stadshuset hundra år. Och du har möjlighet att gifta dig på Stadshusets 100 års dag! Hur fint är inte det? 


Så var ska man fotografera sig här? 

  • Utanför entren till De Hundrades valv och Ovalen - där dem borgerliga vigslarna äger rum är ju ett måste. Fantastiskt fint ljus är det här framför den fina mörka dörren till entrén eller sittandes på den vackra bänken utanför.
  • Ljuset vid valven i Borgargårdens arkader är underbar - miljön med dem vackra pelarna ger otroligt fina bröllops bilder med ljus bakgrund. Här kan man verkligen känna arkitekten Ragnar Östbergs inspiration från medelhavet och Venedig..och stiliga bröllopsfoton blir det!
  • En annan favorit är inne på Borgargården - vid trappan med laxpojken. Den pampiga tegelfasaden i bakgrunden ger en fin inramning medan brudparet går ner för trappan, love this spot!
  • Utanför någon av dörrarna i Stadshusets mittparti kallat för Kronfasaden -  ingången till Blå hallen. Här finns det möjlighet till stor variation på bilderna och hur mycket av fasaden och miljön ska vara med på bilden.
  • I arkaderna under Kronfasaden -  är en annan favorit då det mörkröda murteglet ger ett litet blåskimrande ljus. Här blåser det mindre dem kalla höstdagarna och det finns många möjligheter att jobba med ljuset beroende på var i arkaden du står.

Hoppas du fått inspiration till din vigsel, för möjligheterna till variation på dina porträtt bilder här vid  Stockholms Stadshus är närmast oändliga. Mer ifrån höst fotograferingen i detta galleri

Priser och paket för din vigsel i Stadshuset hittar du här.

Brudgum viskar i örat på sin brud i pelargången utanför Stockholms stadshus. Han klädd i mörk kostym och fluga, hon i benvit långärmad klänning med paljetter.
Par håller varandra i handen utanför stadshusets tegelväggar. Dem promenerar utanför en mörk port, med en bänk på varje sida. Han klädd i mörk kostym, hon i lång benvit klänning och en bukett med blommor i handen.
Brudpar går ner för trapporna med höstlöv utanför Stadshuset. Hon i lång klänning och brudbukett ii handen, han i mörk kostym och fluga, vit skjorta. I bakgrunden stadshusets tegelväggar och fönster.
Par kysser varandra stadshusets arkader med röda tegelväggar, han håller om hennes midja. Hon i benvit långärmad klänning, blont hår med hårsmycke. Han i mörk kavaj och vit skjorta.
Using Format